Elképesztő ötlettel állt elő Erdei Sándor Zsolt

Megosztás

A miskolci képviselőtől nem állnak távol a mókás megoldások és hozzászólások. Nemrég egy olyan ötlettel rukkolt elő, amivel – merész tervei szerint – turisták tömegeit csalogatná Miskolcra.

“Halra Diósgyőr! Halra Miskolc!” Így kezdi bejegyzését Erdei Sándor Zsolt a Velünk a Város frakciójának önkormányzati képviselője, aki egy egyedülálló elképzeléssel tenné színesebbé városunk programkínálatát. Mint írja, a megyeszékhely turisztikai vonzerejének növelésére halászléfőző versenyt és Guinness-rekord kísérlet felállítását javasolja a városvezetésnek, mivel Miskolcon már úgyis szép hagyománya van a pisztrángból készült ételeknek, a halászlének, és a békacomb fogyasztásának egyaránt.

Erdei kiemeli, hogy ötlete nem csupán a turizmusnak tenne jót, de a helyiek egészségének is. Magyarországon az éves halfogyasztás jelenleg fejenként 6 kg körül van, melynek zöme a téli hónapokra korlátozódik, míg az európai átlag fejenként 20 kg hal elfogyasztása, van tehát hová fejlődni az egészséges halfogyasztás terén. Szerinte erre a problémára (is) kiváló megoldást jelentene a miskolci pisztráng-és halászléfesztivál, melynek keretein belül 3600 liter halászlevet főznének a kiválasztott mesterszakácsok, 7500-7600 adagot kiosztva a lakosságnak.

“Szegeden évek óta kihasználják a Tisza-parton felállított óriásbográcsot, hatalmas adag ételeket főzve, vegyük hát le a fedőt,és használjuk mi is a miénket, legyen Miskolc az Észak-Magyarországi régió halfővárosa” – írja posztja végén Erdei Sándor Zsolt.

A képviselő a nemrég felállított, vasgyárnak emléket állító, 3 méter magas, “kihasználatlanul álló” salaküst szoborra gondol.

Fotó: Erdei Sándor Zsolt Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek